Centralna banka BiH: Općina Centar nije ispunila obaveze, na sudu ćemo zahtijevati svoja prava

27.12.2021. 14:52 / Izvor: Akta.ba
cbbih projekat hastahana

Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH, u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo.

Općina Centar do danas, 27. decembra 2021. godine, nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH, u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo, saopćeno je iz Centralne banka Bosne i Hercegovine (CBBiH).

"Iako je općinska administracija na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem, na održanom sastanku dana 19.10.2021. godine, čvrsto i odlučno uvjeravala predstavnike CBBiH da će sve postavljene zahtjeve ispuniti u predviđenom roku i da će uložiti maksimalan napor na stvaranju pretpostavki da se zamjena lokacija po dostavljenim prijedlozima Općine Centar realizuje, to se nažalost nije desilo", navode iz CBBIH. 

O održanom sastanku i obavezama čije se ispunjenje očekuje od strane Općine Centar, javnost je obaviještena istog dana.

"S obzirom da ovakav odnos prema CBBiH predstavlja još jednu u nizu potvrdu neozbiljnosti i ignorantskog odnosa prema državnom investitoru, želimo jasno poručiti da će CBBiH dalju zaštitu svojih interesa i zakonito stečenog prava vlasništva zahtijevati isključivo sudskim putem uz insistiranje na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih aktera koji su na bilo koji način učestvovali u kršenju zakonskih rokova i svjesno izbjegavali primjenu važeće legislative u postupku rješavanja zahtjeva CBBiH", ističu iz banke.

Napominju da će istrajati u namjeri da svoje legitimno i legalno stečeno pravo vlasništva koriste u svrhe u koje je namijenjeno i u skladu sa zaključenim ugovorom.

cbbih projekat hastahana

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije