1,4 miliona KM za rekonstrukciju saobraćajnice u Lukovom Polju

07.01.2022. 08:13 / Izvor: Akta.ba
rekonstrukcija saobraćajnice

Cjelokupni radovi u ovom naselju vrijedit će 1,4 miliona KM, a jučer je razgovarano o prve dvije faze projekta koje vrijede 610.000 KM.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Arnel Isak održao je radni sastanak s predstavnicima Gradske uprave Zenica, a tema je bila izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija glavne saobraćajnice u naselju Lukovo Polje.

Kako je tokom prošle godine ministar Isak najavio, ovo naselje bi trebalo uskoro dobiti moderniziranu saobraćajnicu i novi kružni tok, čime bi građanima ovog dijela Zenice bili riješeni dugogodišnji problemi.

Cjelokupni radovi u ovom naselju vrijedit će 1,4 miliona KM, a jučer je razgovarano o prve dvije faze projekta koje vrijede 610.000 KM. Kroz te dvije faze bio bi izgrađen kružni tok u Lukovom Polju, te uređena postojeća saobraćajnica, uz izgradnju potpune popratne putne infrastrukture u vidu pješačke staze, rasvjete i autobuskih stajališta. Nakon toga, plan ministarstva je da u potpunosti preuzme održavanje ove saobraćajnice, kroz prekategorizaciju ceste.

"Nakon što uspijemo postići dogovore s Gradskom upravom Zenica, te potpišemo protokol o saradnji, ministarstvo će raspisati tender i krenut ćemo u izgradnju. Želja nam je da svim projektima rasteretimo gradske ceste u Zenici i da olakšamo kretanje u saobraćaju, a ovaj projekt će itekako pomoći u tom pravcu", rekao je ministar Isak.

Razgovarano je i o drugim projektima na području grada Zenica. Ministar Isak je istaknuo opredijeljenost ministarstva da nastavi raditi na velikim projektima, kojim se teži olakšati život građana Zenice, saopćeno je iz Press službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije