Nakon 25 godina počeli radovi na rekonstrukciji Stojčevca

07.01.2022. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Općina Ilidža

Radovima na Stojčevcu krenula je obnova jednog od nekada najpoznatijih sarajevskih izletišta koje je u proteklih 25 godina bilo zapostavljeno.

Radovima na Stojčevcu krenula je obnova jednog od nekada najpoznatijih sarajevskih izletišta koje je u proteklih 25 godina bilo zapostavljeno.

Općina Ilidža u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu.

"Nakon 25 godina propadanja krenuli smo u projekt rekonstrukcije ulice Stojčevac, asfaltnih puteva, kao i ceste koja ga povezuje s Velikom alejom", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Iz te općine je istaknuto da su radovi na Stojčevcu tek najava važnih kapitalnih projekata koje je krajem 2021. godine predstavio načelnik Muzur, a koji bi u narednom periodu, kako je navedeno, trebali u potpunosti preobraziti Ilidžu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije