Slovenci grade tvornicu na 11.000 m2 u Novom Travniku

17.01.2022. 07:44 / Izvor: Akta.ba
adk projekat

Poduzeće „ADK“ planira gradnju novog pogona u Novom Travniku, a investicija je vrijedna 10 miliona KM.

Poduzeće „ADK“ planira gradnju novog pogona u Novom Travniku, a investicija je vrijedna 10 miliona KM.

Poduzeće ADK d.o.o. jedno je od najvećih poduzeća u metalsko – prerađivačkoj grani. Veći dio djelatnosti predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnatog čelika i montaža završnih proizvoda. Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatak adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranje dodatnog prostora koji će moći da prihvati sve ono što je zadano od strane samog procesa proizvodnje, terena i investitora.

Ovaj suvremeni koncept se prostire na čak 11.000 m2 , te poštuje sve ono što je zatečeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekat koji je od velikog i ključnog značaja dobio dodatnu notu arhitektonskog uticaja, javlja se igra sa bojama, nadstrešnicom, stepeništem koji će upravo ovakav prostor transformirati u nešto moderniji ambijent nego što inače imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju, stoji u opisu projekta na stranici Ledić arhitekture.

Predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik Selver Zukić boravio je nedavno radnoj posjeti poznatom i uspješnom novotravničkom poduzeću „ADK“, gdje ga je ugostio direktor Vili Šumer.

Razgovaralo se o pitanjima koja su vezana za rad i poslovanje poduzeća  sa posebni osvrtom na novu investiciju u vrijednosti od 10 miliona KM.

Predsjedatelj  se zahvalio poduzeću „ADK“ na dosadašnjim ulaganjima koja su dovela do zapošljavanja većeg broja novotravničana a čime  je poboljšana i  opća gospodarska slika ove općine.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije