Zenica

Investicije / PROJEKTI

Zenica dobila sredstva za tri važna projekta

Grad Zenica je nakon apliciranja na Javni konkurs za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2021. godinu dobio sredstva za tri projekta ukupne vrijednosti 180.000 KM.

18.01.2022. 15:42 / Izvor: Akta.ba

Grad Zenica je nakon apliciranja na Javni konkurs za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2021. godinu, kojeg je proveo Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, dobio sredstva za tri projekta ukupne vrijednosti 180.000 KM.

Naime, projekt Grada Zenica izabran je između svega šest projekata zaštite okoliša urbanih centara, a među kojima je pravo na korištenje sredstava ostvario Grad Zenica sa projektom "Pametna autobuska stajališta" čija je vrijednost 70.000 KM.

Osim toga, među 23 aplikanta koji su dobili sredstva za projekte zaštite okoliša kao podrška razvoju lokalnih zajednica je i projekat Grada Zenice i to "Kanalizacija sliva potoka Mokušnice MZ Vražale", vrijednosti 40.000 KM.

Grad Zenica ostvario je prava korištenja sredstava i za projekte unapređenja korištenja energije i to za projekat "Utopljavanje objekta JU Centar za socijalni rad2 sa iznosom do 70.000 KM.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Zenica

#projekti

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije