Donji Vakuf i Kreševo dobivaju nove policijske zgrade

03.02.2022. 13:52 / Izvor: Fena
inftastruktura

Vlada Kantona Srednja Bosna (KSB) u zadnje vrijeme pojačala je ulaganja u infrastrukturu Ministarstva unutarnjih poslova.

 Vlada Kantona Srednja Bosna (KSB) u zadnje vrijeme pojačala je ulaganja u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Trenutno se, kaže resorni ministar Feliks Vidović, grade zgrade dviju policijskih postaja, a brojni su radovi na infrastrukturi drugih policijskih postaja.

"Do kraja godine, s obzirom da nam je preostala samo četvrta faza radova, u funkciju bi trebale biti nove zgrade policijskih postaja u Donjem Vakufu i Kreševu. U manjem obimu traju radovi i intervencije na infrastrukturi ostalih policijskih postaja. Sve će to značajno unaprijediti uvjete rada i riješiti dio problema s, recimo, nedostatkom mjesta za arhivu", rekao je Vidović.

Inženjer građevinske struke analizirao je stanje policijskih postaja u Srednjoj Bosni, a za one u Donjem Vakufu i Kreševu ocijenjeno je da su nepogodne za rekonstrukciju i trebalo ih je rušiti.

"Imali smo slučaj u PS Kreševo gdje je kroz pod propala velika kasa, mogao je netko poginuti", istaknuo je ministar Vidović.

Još jedna zanimljivost vezana je za zgradu policijske postaje u Kreševu. Naime, prilikom izvođenja građevinskih radova otkrivena je nekropola stećaka.

"U finalnoj fazi izgradnje realizirat ćemo projekt u suradnji s lokalnom zajednicom, Općinom Kreševo, gdje će u jednom nesvakidašnjem spoju kulture i policije, stećci biti izloženi u zgradi policijske postaje. Naravno, sve poštujući smjernice koje ćemo dobivati od institucija, prvenstveno Zavoda za zaštitu nacionalnih spomenika", rekao je Vidović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije