Počela rekonstrukcija puta od Srpca do Teslića, vrijednost investicije 26 miliona KM

09.02.2022. 12:49 / Izvor: Akta.ba
srbac teslić

Javno preduzeće Putevi Republike Srpske počelo je realizaciju projekta rekonstrukcije i modernizacije regionalnog puta Srbac-Prnjavor-Teslić.

Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" počelo je realizaciju projekta rekonstrukcije i modernizacije regionalnog puta Srbac-Prnjavor-Teslić.

Vrijednost investicije je 26 miliona КM sa PDV-om a radovi će se izvoditi u dužini od 82,9 kilometara, saopšteno je iz Opštine Srbac.

Pored sanacije i modernizacije puta, u planu je izgradnja putnih jaraka i rekonstrukcija potpornih zidova i klizišta.

Radovi su već započeli ovih dana na teritoriji opštine Srbac a odvijaju se trenutno na području Lepenice, gdje su narednih dana mogući povremeni prekidi u odvijanju saobraćaja, pa se mještani zamoljavaju za razumijevanje.

Uz finansijsku pomoć Vlade Republike Srpske u ovoj godini planirani su i drugi kapitalni projekti na izgradnji putne infrastrukture u vrijednosti od 874 hiljade КM.

Tako je planirana rekonstrukcija i modernizacija lokalnih puteva u Srđevićima (u pravcu granice sa opštinom Prnjavor) i Sitnešima (prema crkvi), lokalnih puteva i ulica u Srbac Selu, dijela lokalnog puta u Кukuljama i Dvorinama, kao i lokalnog puta Glamočani-Bajinci, te Vlaknici (dionica magistralni put M.14.1. – groblje), rekonstrukcija i modernizacija parking prostora kod Vatrogasnog doma i dijela parking prostora između "Slovenske zgrade" i Prvomajske ulice, te uklanjanje arhitektonskih barijera u gradskom jezgru.

"Od većih infrastrukturnih projekata u ovoj godini planiran je i nastavak izgradnje novog dječijeg vrtića, početak izgradnje zgrade za mlade bračne parove i košenje uređenih nasipa i kanala u sklopu projekta koji je u 2020. i 2021. godini realizovan u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske", navode iz Opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije