SIDA daje grant od 2,5 miliona eura za izgradnju regionalne sanitarne deponije u Živinicama

28.02.2022. 13:19 / Izvor: Akta.ba
deponija živinice

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu Regionalni projekat čvrstog otpada u Živinicama.

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog ugovora o grantu (Regionalni projekat čvrstog otpada u Živinicama) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj,  koji se odnosi na investicioni grant Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), vrijedan 2, 5 miliona eura.  

Ovaj projekat finansira se ranije ugovorenim zajmom EBRD-a vrijednim pet miliona eura i sada odobrenim SIDA grantom u iznosu 2,5 miliona eura.

Svrha projekta je da se pomogne opštinama Živinice, Banovići i Kladanj, te JP "Eko-Sep" d.o.o. Živinice u izgradnji regionalne sanitarne deponije i reciklažnog dvorišta, što je značajan projekat kako za unapređenje životne sredine, tako i za stanovništvo ovih opština u  BiH.  

Prijedlog ugovora o grantu biće dostavljen Predsjedništvu BiH sa Osnovama za njegovo zaključivanje, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije