Gračanica dobija fotonaponsku elektranu, objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda

11.03.2022. 10:01 / Izvor: Akta.ba
fotonaponska elektrana

Objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesije za izgradnju fotonaponske elektrane.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda radi dodjele koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje fotonaponske elektrane FNE Gračanica 1 i FNE Gračanica 2 u općini Bugojno, maksimalne snage 50MW.

"Lokacija površine od 68 ha je definirana na situacijskoj karti terena iz samoinicijativne ponude, koja će ponudačima biti data na uvid. Koncesija se dodjeljuje za period do 30 godina, od dana potpisivanja ugovora o koncesiji", navedeno je u javnom pozivu. 

Koncesionar se obavezuje projekovati i izgraditi fotonaponsku elektranu koje će koristiti u skladu sa odredbama važećih propisa kojima je regulisana oblast korištenja OIE i da će riješiti imovinsko pravne odnose prije ulaska u posjed, pribaviti propisane dozvole i saglasnosti u skladu sa važećim propisima.

Koncesija se dodjeljuje uz naknadu za koncesiju najmanje 1,5% ukupne vrijednosti proizvedene električne energije obračunate na osnovu trenutno važeće otkupne cijene za obnovljive izvore energije (OIE).

"Naknada za sudjelovanje u javnom pozivu je 3.000,00 KM bez prava povrata", navedeno je.


E.S. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije