Kompanija iz TK planira izgradnju Retail parka: Objavljen konkurs za 100 radnika

26.03.2022. 08:06 / Izvor: Akta.ba

Kako bi se upoznala sa potrebama privrednika i uspostavila nove modele međusobne saradnje, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas kompaniju "Širbegović" u Gračanici.

Kako bi se upoznala sa potrebama privrednika i uspostavila nove modele međusobne saradnje, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas kompaniju "Širbegović" u Gračanici. Premijer Kantona Irfan Halilagić i ministri privrede Edin Duraković i poljoprivrede, vodoprivrede i Šumarstva Emir Begić su se upoznali sa trenutnim aktivnostima kompanije Širbegović, te planovima za njen dalji razvoj.

Kako je istakao premijer Halilagić ovom prilikom "Uz sve prioritete koje je preuzela na početku mandata, Vlada će svojim aktivnostima nastojati da dinamizira saradnju sa privrednicima i njihovim potrebama prilagodi svoje, ka privredi usmjerene, programe podrške".

Delegaciji Vlade danas je prezentiran plan izgradnje Centra za gradnju i Retail parka u Stjepan Polju kod Gračanice, ali i izazovi u pogledu prilagodbe prostorno planske regulative i nedostatka radne snage, što su prepreke realizaciji ove značajne investicije.

Vlasnik Kompanije Faruk Širbegović ovom prilikom je istaknuo dobru dosadašnju saradnju i razumijevanje koje ima sa Vladom našeg kantona, a da se vizije razvoja podudaraju, pokazuje i spremnost premijera Halilagića i Kantonalne vlade da, s jedne strane u okvirima kantonalnih ingerencija direktno pomognu stvaranje boljeg poslovnog ambijenta, a s druge strane da nastupe prema drugim nivoima Vlasti kako bi se izazovi privrednika što brže prevazilazili.

"Zbog realizacije unaprijed dogovorenih poslova, mi smo nedavno imali otvoren oglas za prijem stotinu kvalifikovanih radnika. I pored kvalitetnih uslova koje smo ponudili, nažalost nismo uspjeli popuniti ove pozicije. Uz činjenicu da bilježimo i povratak radnika koji su odlazili u zemlje zapadne Europe, to pokazuje da na našem tržištu imamo deficit kvalifikovane radne snage", kazala je predsjednica Nadzornog odbora Kompanije Nerma Širbegović Delić.

I današnji sastanak pokazao je da privrednici od Kantonalne vlade očekuju podršku i kvalitetniji poslovni ambijent, a zajednička ocjena je da se to uz malo zalaganja može i ostvariti, te da se Vlada Tuzlanskog kantona istinski trudi da privrednicima bude partner i podrška.

Današnjem sastanku je prisustvovao i član Uprave, izvršni direktor Emir Čolo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije