Do kraja godine građanima Zvornika na raspolaganju novi i rekonstruisani objekat bolnice

21.04.2022. 08:15 / Izvor: Akta.ba
ZDRAVSTVO

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da bi građani Zvornika i šire regije do kraja godine mogli da koriste zdravstvene usluge u novom, kao i u rekonstruisanom objektu bolnice.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da bi građani Zvornika i šire regije do kraja godine mogli da koriste zdravstvene usluge u novom, kao i u rekonstruisanom objektu bolnice.

"Šeranić je rekao da se uvjerio da su na novom bloku bolnice u Zvorniku grubi građevinski radovi pri kraju, kao i na heliodromu za slijetanje helikoptera, čime se stiču uslovi za početak unutrašnjih radova, prije svega na pregradnim zidovima, a zatim i postavljanje elektro i druge instalacije", saopšteno je iz Vlade RS.

"Dobio sam uvjeravanje od izvođača radova da će projekat biti završen prema planiranoj dinamici", rekao je ministar Šeranić nakon obilaska novog bloka Bolnice u Zvorniku, gdje su u toku građevinski radovi, kao i renoviranih i opremljenih prostorija starog bloka.

Šeranić je rekao da je zadovoljan što građani Zvornika i šire regije mogu da koriste najsavremenije usluge magnetne rezonance i CT-a koji su neophodni za ovu vrstu zdravstvene ustanove. Ova oprema nabavljena je u sklopu Projekta izgradnje i opremanja novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta Bolnice Zvornik vrijednosti više od 29 miliona KM, za koji je novac najvećim dijelom obezbijedila Vlada Republike Srpske, a preostali iznos Grad Zvornik i Vlada Srbije.

"Opremamo zdravstvene ustanove širom Republike Srpske kako bismo ih standardizovali, prije svega u bolnicama u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči, kao i u Trebinju gdje bi trebalo da počne izgradnja bolnice čije bi usluge koristili građani Hercegovine", rekao je ministar Šeranić.

On je naglasio da se kroz savremenu opremu koja se isporučuje Bolnici, te obuku i specijalizaciju ljekara nastoje obezbjediti najsavremeniji i najoptimalniji uslovi za liječenje pacijenata.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je vladama Republike Srpske i Srbije, ministru Šeraniću i svima koji su dali doprinos da ovaj projekat uđe u završnu fazu.

"O značaju ovog projekta za cijelu regiju ne treba posebno govoriti, jer će naši sugrađani i ljudi iz cijele regije dobiti objekat sa najsavremenijom opremom", rekao je Stevanović.

Direktor Bolnice Ivan Popović rekao je da je upoznao ministra o svemu što je do sada urađeno.

"Ponosan sam što imamo privilegiju da stojimo na krovu novog bloka Bolnice i što su grubi građevinski radovi završeni", rekao je Popović i dodao da se radi ubrzano na unutrašnjim radovima kako bi projekat bio završen na vrijeme.

On kaže da će novim blokom i adaptiranim objektom zaposlenima biti omogućeni bolji uslovi za rad na najsavremenijoj opremi, a pacijenti neće morati da idu u druge zdravstvene centre, jer će gotovo svu zdravstvenu zaštitu moći da ostvare u Bolnici Zvornik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije