Na Jahorini će se graditi avantura park vrijedan 400.000 KM

27.04.2022. 10:00 / Izvor: Akta.ba
avantur park

Foto: tripadvisor

Olimpijski centar Jahorina ima u planu da u svoju ljetnu ponudu uvrsti i nove zabavne atrakcije kao što je avantura park.

Olimpijski centar Jahorina ima u planu da u svoju ljetnu ponudu uvrsti i nove zabavne atrakcije kao što je avantura park. S tim u vezi objavili su javni poziv za Izvođenje radova na izgradnji parka, saznaje Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 400.000,00 KM. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana potpisivanja ugovora.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji  predviđa se avantur park sa “guick flight i free fall-om” obzirom da se svojom materijalizacijom, bojama, načinom montaže i korištenja, savršeno uklapa u pirirodno okruženje, i time predstavlјa savršenu dopunu buduće turističke ponude.

"Ljubitelјi adrenalinske zabave bi svakako imali mogućnost da na sjajan način provedu slobodno vrijeme", piše u TD.

Izvođači treba da predvide jedan veliki toranj pravokutne osovine minimalno 3.5 x 4.5m na četiri stuba minimalne visnne 10m, sa tri nivoa platforme. Prva platforma bi bila donji nivo avantura, druga gornji nivo avantura i treći nivo „QuickFlight". „QuickFlight" system treba da omogući slobodan pad do 6m.

Visina montaže minimalno bi trebala da bud 6m a maksimalno 25m. Minimalna težina korisnika 20kg a maksimalna 130kg.

Avantur park treba da se sastoji od šest stubova debla smreke, gdje bi se iskoristila već postojeća stable.

Prepreke u sklopu avantura parka treba da su raspoređene po težini savladavanja istih i da se ide od lakših ka težim. Neke od prepreka treba da budu viseći mosti na sajli, balans greda sa preprekama. viseći balvani, tarzan sajla, uspravni balvani za provlačenje, horizontalni obruči - bačve za provlačenje, viseći zid sa hvatovima, gelender zip lajn, paukova mreža, viseći most od mreže, most sa diskovima, cik-cak balvani, hod po žici, slack lineimnogi drugi prateći zabani sadražaji.

Projekat treba opremiti svom potrebnom tekstualnom, računskom i grafičkom dokumentacijom neophodnom za ugovaranje i izvođenje radova. Takođe je potrebno uraditi prema svim važećim propisima i tehničkim normativima za ove vrste objskata i instalacija, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije