Usaglašavanje trasa kroz Brčko uslov za nastavak projekta autoputa Sarajevo – Beograd

05.05.2022. 13:40 / Izvor: Akta.ba
autoput Sarajevo Beograd

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom.

Na sastanku je razgovarano o izgradnji autoceste Sarajevo – Beograd, odnosno rješavanju problema odabira dijela trase koja prolazi kroz Brčko distrikt.

U narednim danima Ministarstvo će sa supervizorom za Brčko Scanlanom preduzeti aktivnosti da se ove trase autoceste kroz Brčko distrikt usaglase kako bi se nastavilo sa daljnjim aktivnostima na izgradnji dionice Sarajevo – Beograd.

Također, predmet razgovora bila je i tačka dnevnog reda sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj se treba donijeti odluka o pokretanju pregovora radi zaključivanja sporazuma o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja i daljnjim aktivnostima kako bi se došlo u fazu same rekonstrukcije mosta koji je obustavljen za promet teretnih vozila 2019. godine.

Uporedne aktivnosti teku i na rekonstrukciji Luke Brčko te deminiranju desne obale rijeke Save, što je neophodno kako bi se Luka Brčko stavila u funkciju u punom kapacitetu, a sve u interesu privrede i stanovništva Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije