Potpisan ugovor o gradnji prvog kružnog toka u općini Breza

20.05.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba
breza ugovor

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisan je ugovor za projekt Izgradnje kružnog toka 2 - spoj R444.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisan je ugovor za projekt Izgradnje kružnog toka 2 - spoj R444 i ulice ZAVNOBIH-a u općini Breza, a rok za izvođenje radova je 60 dana, računajući od dana uvođenja u posao.

Ugovor su potpisali resorni ministar Arnel Isak, direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač, načelnik Općine Breza Vedad Jusić te Selma Semić, direktorica preduzeća "Mušinbegović-Gradnja" d.o.o. Visoko, kojem je posao vrijedan 99.999 KM, s PDV-om, dodijeljen putem javne nabavke.

Ministar Isak je ukazao na važnost dobre saradnje Vlade ZDK i Općine Breza, te najavio da će ove godine u općini Breza biti uloženo još oko 900.000 KM u rekonstrukciju regionalnog puta R444. U toku je e-aukcija, a uskoro bi trebao da bude poznat izvođač radova.

Napomenuo je da će u 2022. godini biti uložena najveća sredstva u putnu infrastrukturu svih općina, od Breze, Zavidovića, Kaknja, Visokog, Zenice.

"Sve lokalne zajednice će da osjete podršku Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, što se nije dešavalo ranijih godina. Mlade osobe vode ovo ministarstvo i većinu općina, a građani osjete promjene", rekao je ministar Isak.

Načelnik Jusić je naglasio da je projekt važan iz više razloga, prije svega radi sigurnosti saobraćaja, ali i zbog uređenja centralnog dijela grada.

"Projekt će svakako obuhvatiti i uređenje kružnog toka i svih krakova i vjerujem da ćemo uskoro brzo ući u radove koji će biti završeni do kraja građevinske sezone", rekao je Jusić, saopćeno je iz Press službe ZDK.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije