Počinje ugradnja nove vanjske stolarije na objektu Osnovne škole "Pofalići"

31.05.2022. 13:26 / Izvor: Akta.ba
ugradnja stolarije

U Osnovnoj školi "Pofalići" danas je potpisan Ugovor sa izabranim izvođačem radova za nabavku i zamjenu vanjske stolarije (portala) na objektu škole.

U Osnovnoj školi “Pofalići” danas je potpisan Ugovor sa izabranim izvođačem radova za nabavku i zamjenu vanjske stolarije (portala) na objektu škole.  

Ugovor u iznosu od 116.856,79 KM sa izvođačem radova, firmom “HDI” Sarajevo, potpisali su ministrica za odgoj i obrazovanje u Kantonu Sarajevo Naida Hota Muminović, direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov, direktorica Osnovne škole “Pofalići” Suvada Muftić i načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović.

Na osnovu Sporazuma između Ministarstva za odgoj i obrazovanje, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Osnovne škole “Pofalići” i Općine Novo Sarajevo, potpisanog krajem avgusta prošle godine, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 120.000 KM za zamjenu vanjske stolarije (po 40.000 KM je učešće Općine, Ministarstva i Zavoda). 

Rok za isporuku portala je 30 dana, a rok za ugradnju istih je 10 dana.

Shodno činjenici da će gradnja novog objekta Osnovne škole “Pofalići” trajati više godina, a u cilju očuvanja zdravlja djece i uposlenika škole, Općina je pokrenula aktivnosti kako bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi za rad i boravak u školi.

U isto vrijeme kada je planirana zamjena vanjske stolarije, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo planiralo je finansiranje cjelokupanog iznosa od 55.000 KM za zamjenu kotla za grijanje škole.

Zbog značajnog povećanja cijena roba i usluga u prethodnom periodu, na navedenu javnu nabavku zamjene kotla nije se odazvao niti jedan izvođač radova, te je u martu ove godine procedura javne nabavke poništena. 

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo procijenio je da planirana sredstva nisu dovoljna za nabavku i ugradnju kotla, te se Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo obavezalo da će, kao sufinansijer, iz Budžeta Kantona Sarajevo odobriti dodatna sredstva u iznosu od 40.000 KM.

Dakle, u konačnici, Ministarstvo je za ovu namjenu obezbijedilo 95.000 KM, te je danas potpisan i Aneks 2 Sporazuma između Ministarstva, Zavoda, škole “Pofalići” i Općine Novo Sarajevo nakon čega će se nastaviti aktivnosti na raspisivanju nove Javne nabavke za kupovinu i ugradnju kotla, za čiju realizaciju je zadužena Osnovna škola ,,Pofalići".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije