Gradnja bolnice u Trebinju kreće u septembru, vrijednost investicije 100 miliona KM

03.06.2022. 15:17 / Izvor: Akta.ba
bolnica Trebinje

Izgradnja nove bolnice u Trebinju počeće u septembru ove godine, na lokaciji starog voćnjaka u Pridvorcima, a kroz rebalans budžeta Republike Srpske već su predviđena sredstva za radove predviđene u ovoj godini.

Izgradnja nove bolnice u Trebinju počeće u septembru ove godine, na lokaciji starog voćnjaka u Pridvorcima, a kroz rebalans budžeta Republike Srpske već su predviđena sredstva za radove predviđene u ovoj godini, poručeno je nakon radnog sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića sa članom Predsjedništva Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i šefom Radne grupe za ovaj projekat profesorom dr Predragom Peškom, piše trebinjeinfo

Dodik je rekao da će do kraja avgusta biti obezbijeđene dozvole za pripremne radove, te da će se završiti tehnička dokumentacija, što će biti dovoljno da u septembru počnu radovi na ovom i te kako važnom projektu za Trebinje i cijelu Hercegovinu.

"Nakon izrade tehničke dokumentacije biće poznata vrijednost projekta, nakon čega će biti raspisan i javni tender za izbor izvođača radova koji će, po ranije rađenim modelima 'ključ u ruke', biti taj koji treba da obezbijedi i opremanje bolnice", naveo je Dodik.

On je istakao je plan da investicija bude vrijedna do 100.000.000 KM, a da će predviđeni rok radova biti do 56 mjeseci.

Dodik je kazao i da su riješeni imovinsko-pravni odnosi na predviđenoj lokaciji gdje će se graditi nova bolnica.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da će nova bolnica zadovoljiti sve potrebe ne samo našeg grada, već i cijele regije.

"Biće to regionalna bolnica sa najsavremenijom opremom", naveo je Ćurić.

On je kazao da je postignut dogovor da Vlada Republike Srpske finansira izgradnju bolnice, njeno opremanje i komunalnu infrastrukturu, dok će Grad i Vlada sa po 50 odsto finansirati pristupne saobraćajnice i okolno uređenje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije