Obustavljen tender za sanaciju pomoćnog stadiona na Grbavici

21.06.2022. 14:01 / Izvor: Akta.ba
pomoćni stadio željo

Općina Novo Sarajevo obustavila je postupak javne nabavke radova na sanaciji pomoćnog stadiona pored Sportske dvorane Goran Čengić.

Općina Novo Sarajevo obustavila je postupak javne nabavke radova na sanaciji pomoćnog stadiona pored Sportske dvorane Goran Čengić, saznaje Akta.ba.

Kako se navodi u objavljenoj dobavijesti, postupak se obustavlja zbog prijema žalbe žalitelja Mavas d.o.o. Mrkonjić Grad na tendersku dokumentaciju za predmetnu javnu nabavku.

"Sve ponude koje budu pristigle do krajnjeg roka planiranog za predaju ponuda (27.06.2022.) za predmetnu javnu nabavku će ponuđačima biti vraćene neotpakovane", navodi se u obavještenju  obustave postupka.

Inače, tender za sanaciju radova bio je objavljen 09. juna 2022. godine, a procijenjena vrijednost radova bez PDV-a je 470.085,47 KM.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i sporat KS koje je za  sanaciju pomoćnog stadiona izdvojilo 150.000 KM, a Općina Novo Sarajevo 300.000 KM u Budžetu za 2022. godinu.

Podsjetimo, na pomoćnom terenu sa vještačkom travom svakodevno trenina i igra utakmice oko 500 dječaka Omladinskog pogona FK Željezničar.

"Općina Novo Sarajevo generalno daje podršku za sport, sportskim aktivnostima, a posebnu pažnju i fokus FK Željezničar i njegovom omladinskom pogonu. Omladinski pogon FK Željezničar je proglašen od javnog interesa za Općinu Novo Sarajevo i on ima jedan grant, tranšu koja se planira u budžetu. Ona je do sada iznosila 200.000 KM, od ove godine smo povećali tu budžetsku stavku na 300.000 KM", izjavio je nedavno načelnik Hasan Tanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije