Potpisani ugovori o realizaciji projekata u Vitkovićima u vrijednosti oko 300.000 KM

09.07.2022. 08:59 / Izvor: Fena
vitkovići

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i direktor firme "Okac" Halil Oković su u petak potpisali ugovore i realizaciji infrastrukturnih projekata u naselju Vitkovići, ukupne vrijednosti oko 300.000 KM.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i direktor firme ”Okac” Halil Oković su u petak potpisali ugovore i realizaciji infrastrukturnih projekata u naselju Vitkovići, ukupne vrijednosti oko 300.000 KM.    

Sredstva u iznosu od 200.000 KM bit će utrošena za izgradnju parking prostora za kompaniju TVC koja u industrijskoj zoni Vitkovići gradi proizvodne pogone, dok je oko 100.000 KM predviđeno za prvu fazu radova na izgradnji pristupne saobraćajnice na desnoj obali rijeke Drine, od mosta u Vitkovićima do puta Zupčići-Kodžaga polje.

"Nakon završetka izgradnje mosta u Vitkovićima potrebno je otvoriti i prilazni put odnosno pozicije Zupčića-Kodžaga polje, znači jedna dionica puta da se uradi da taj most ima smisao. U narednom periodu očekuje nas realizacija značajnog broja infrastrukturnih projekata u gradu", kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije