Kreće eksproprijacija nekretnina za gradnju brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica Hrvatske

21.07.2022. 10:15 / Izvor: Akta.ba
brza cesta

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina za izgradnju brze ceste Mostar Sjever -Široki Brijeg - granica sa Republikom Hrvatskom, dionica Polog, saznaje Akta.ba.

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina za izgradnju brze ceste Mostar Sjever -Široki Brijeg - granica sa Republikom Hrvatskom, dionica Polog, saznaje Akta.ba

"JP Autoceste FBiH pristupa realizaciji projekta izgradnje brze ceste Mostar Sjever – Polog – granica Republike Hrvatske, dionica Polog – granica Republike Hrvatske u dužini od 40,5 km, u svrhu čega će se provesti postupak eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH", navedeno je u javnom oglasu.

Podsjetimo, Vlada FBiH je u junu utvrdila da je utvrdila da je izgradnja brze ceste Mostar Sjever - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom, dionica Polog - granica Republike Hrvatske, u dužini od 40,5 km, od javnog interesa za Federaciju BiH.

Utvrđeno je da su Autoceste Federacije BiH korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju ove ceste, a ovom javnom preduzeću naloženo je da pokrene postupak eksproprijacije nekretnina.

Sredstva za realizaciju ove odluke osigurat će JP Autoceste FBiH, a za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

U obrazloženju, Federalno ministarstvo ministarstvo prometa i komunikacija je navelo da je donošenje ove odluke bilo potrebno kako bi se omogućio postupak eksproprijacije nekretnina, što je ujedno i preduslov za realizaciju projekta izgradnje brze ceste na ovoj dionici.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije