Stečeni preduslovi za početak rješavanja gasifikacije na teritoriji Zenice

22.07.2022. 11:26 / Izvor: Fena
gasifikacija

Prethodno je resorno ministarstvo izdalo potrebnu urbanističku saglasnost broj 12-19-3972/21 po zahtjevu JP "Zenicagas" d.o.o. Zeni

Nakon odluke o utvrđivanju javnog interesa Grada Zenica od 23.06.2022. godine, JP "Zenicagas" d.o.o. Zenica obratio se Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK za izmjenu rješenja o urbanističkoj saglasnosti za izgradnju složene građevine za gasifikaciju grada Zenica na području katastarskih općina: Zenica III, Ričice, Crkvice, Zenica I, Zenica II, Podbrježje, Gradišće, Banlozi, Raspotočje, Janjići, Perin Han i Klopče, grad Zenica.

Prethodno je resorno ministarstvo izdalo potrebnu urbanističku saglasnost broj 12-19-3972/21 po zahtjevu JP "Zenicagas" d.o.o. Zenica.

Pored toga što su stečeni preduslovi za početak rješavanja gasifikacije na teritoriji grada Zenica, ovo predstavlja korak bliže ka uspostavljanju jedinstvenog gasovodnog sistema BiH, odnosno, ovim rješenjem predviđena je distributivna gasna mreža koja će omogućiti gasifikaciju do svih ključnih privrednih, javnih i privatnih subjekata na području grada.

"Ovo je svakako jedna pozitivna pokretačka priča koju treba podržati u skladu sa nadležnostima i zaduženjima. Ovo ministarstvo pokazalo je da ne postoji politika kada je riječ o interesima građana i onoga što je najbolje za svakog od nas koji živimo u ovom gradu", izjavio je resorni ministar Arnel Isak, saopćilo je Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

gasifikacija

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije