Počinje izgradnja igrališta za odmor i rekreaciju u naselju Hrasno brdo

29.07.2022. 14:55 / Izvor: Akta.ba
ONS

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i vlasnik firme "Mibral" Sarajevo Milan Bralović potpisali su danas Ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i vlasnik firme "Mibral" Sarajevo Milan Bralović potpisali su danas Ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju, sa sadržajima za djecu i odrasle, u ulici Varaždinska, iznad objekta Mjesne zajednice "Hrasno brdo".

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično započinju radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju čiji završetak je planiran u roku od 150 dana. Potpisivanju su prisustvovali i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, kao i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Belma Barlov. 

"Nakon provedene procedure javnih nabavki, putem otvorenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma Mibral d.o.o. Sarajevo. Vrijednost Ugovora je 699.998,41 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM obezbijeđena su u Budžetu Općine Novo Sarajevo, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo za ove namjene obezbijedilo  450.000 KM. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružit će svu potrebnu tehničku podršku", naglasio je načelnik Tanović.

igralište

Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima Mjesne zajednice Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

"Općina Novo Sarajevo je iskazala interes prema Ministarstvu kulture i sporta za ovaj projekat, što smo bezrezervno podržali. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova i da će ovaj prostor uskoro krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani Novog Sarajeva i Kantona Sarajevo", naglasio je ministar Avdić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije