Stolačka obilaznica prema Neumu neće biti završena u predviđenom roku

30.07.2022. 10:02 / Izvor: Večernji List
stolačka obilaznica

Izgleda da stolačka obilaznica, koja će omogućiti nesmetano prometovanje autobusa i kamiona prema Neumu, neće biti završena u roku, piše Večernji list.

Izgleda da stolačka obilaznica, koja će omogućiti nesmetano prometovanje autobusa i kamiona prema Neumu, neće biti završena u roku, piše Večernji list.

"Ovih dana ponovno smo prošli dionicom od Stoca do Hutova, a viđeno nas nije tako uvjerilo da će u ugovorenom roku stolačka obilaznica, koja će omogućiti nesmetano prometovanje autobusa i kamiona prema Neumu, biti završena. Na budućem kružnom toku na uzlazu u Stolac bio je samo jedan bager, dok su s druge strane kroz ravnicu Vidova Polja graditelji ažurniji", piše ovaj dnevni list.

Na budućem kružnom toku na uzlazu u Stolac bio je samo jedan bager, dok su s druge strane kroz ravnicu Vidova Polja graditelji ažurniji.

Tek kad stolačka obilaznica bude završena bit će završena magistrala Stolac - Neum, do tada nam valja preko ćuprije stare više od 200 godina preko koje mogu samo lakša vozila.

A čeka se i završetak prilaza naselju Hutovo. Kako ta cesta vodi dalje prema Ravnom i Zavali, to se odražava i na turističke posjete spilji Vjetrenici.

Od silaska sa sad već "legendarne" magistrale do Hutova, kilometar-dva ceste, valja makadamom preko trase bivše uskotračne željeznice uz rizik da ne svratite u čije dvorište. Za nadati je se kako će sve biti gotovo uskoro, u rokovima, kako bi se ovaj kraj prometno potpuno povezao i oživio. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije