Radovi na izgradnji novog bazena na Dobrinji u završnoj fazi

01.08.2022. 09:37 / Izvor: Akta.ba
bazen Dobrinja
OTVORI GALERIJU

Radovi na bazenu Dobrinja provode se kraju. Završena je ugradnja finalne keramike a privode se kraju i radovima na vanjskom uređenju odnosno popločanju prostora oko bazena.

Radovi na bazenu Dobrinja provode se kraju. Završena je ugradnja finalne keramike a privode se kraju i radovi na vanjskom uređenju, odnosno popločanju prostora oko bazena.

Načelnik Semir Efendić je nedavno kazao da bi radovi na bazenu trebali biti okončani za 15-20 dana. Na svom Fb profilu danas je objavio fotografije trenutnih radova i napisao "Još malo".

Podsjećamo, bazen će u svom sastavu imati fitness centar kao i ugostiteljske sadržaje. 

Za prvu fazu radova sredstva su obezbijedili Općina Novi Grad u iznosu 1,9 miliona KM, i Ministarstvo kulture i sporta KS 1,1 milion KM.

U budžetu Općine Novi Grad za 2022. bilo je osigurano je 1,8 miliona KM. Nakon završetka ovog važnog infrastrukturnog projekta, stanovnici Novog Grada će po prvi put dobiti otvorene bazene s pratećim sportsko - rekreacionim sadržajima.

U okviru kompleksa gradi se veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji. Nakon ljetnih mjeseci bazen će se tokom zime koristiti kao klizalište. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije