Uskoro počinju radovi na rehabilitaciji najoštećenijeg dijela ulice Džemala Bijedića

02.08.2022. 11:40 / Izvor: Akta.ba
džemala bijedića

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala Bijedića.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo potpisao je Odluku o izboru izvođača radova na rehabilitaciji dijela ulice Džemala Bijedića. Radovi obuhvataju rehabilitaciju na dionici od prodajnog objekta “FIS d.o.o.” do spoja sa X transverzalom. Ovaj dio predstavlja najoštećeniji dio ulice Džemala Bijedića koji trenutno nema ni pješačku stazu i nalazi se u veoma lošem stanju, te je usljed vremenskih utjecaja i saobraćajnog opterećenja pretrpila vidna oštećenja kolovozne konstrukcije u vidu ulegnuća, neravnina, podužnih i mrežastih pukotina.

Općina Novi Grad Sarajevo ranije je potpisala sporazum o sufinansiranju sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo nakon čega je provedena procedura odabira izvođača radova. U narednom periodu krenut će se sa izvođenjem radova koji bi trebali biti završeni u toku ove građevinske sezone.

Vrijednost ugovorenih radova je 626.184,61 KM nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora i uvođenju izvođača u posao.

džemala bijedića ulica

Projekatom rehabilitacije dijela ulice Džemala Bijedića sa izgradnjom trotoara predviđeno je uklanjanje postojećih slojeva kolovozne kao i nosive konstrukcije saobraćajnice, ugradnja novih slojeva, te izgradnja pješačke staze sa desne strane širine minimalno 160 cm koju do sada nismo imali.

Također, predviđeno je i rješavanje svih pratećih radova na ovoj dinici kao što su izgradnja odvodnje, horizontalne i vertikalne signalizacije.

Ovaj projekat je veoma bitan zbog frekventnog dijela Općine Novi Grad Sarajevo kad je u pitanju pješački i kolski saobraćaj na ovom području. Navedena saobraćajnica predstavlja vezu između IX i X transferzale, te će rehabilitacija navedene dionice u dužini od preko 400 metara biti od velikog značaja kako za građane i privrednike Općine Novi Grad Sarajevo tako i za Kanton Sarajevo, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije