Gradu Gračanica odobrena sredstva za još dva značajna projekta

04.08.2022. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Gračanica ugovori

Ugovori o sufinansiranju dva značajna projekta i to: projekat "Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici" i "Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica" potpisani su jučer.

Ugovore o sufinansiranju dva značajna projekta i to: projekat "Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici" i "Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica" potpisali su jučer Senad Smajlović, u ime Grada Gračanica i Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Grad Gračanica je aplicirao na Javni poziv ovog Ministarstva, za projekte iz Tuzlanskog kantona i tako osigurao finansijsku podršku iz Budžeta FBiH za 2022. godinu.

Odobrena sredstva za projekat "Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici" iznose 70.000 KM, dok je za drugi projekat "Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica" iz Budžeta FBiH odobreno 150.000 KM.

Uz sredstva Budžeta Grada Gračanica stvoreni su uslovi da se dovrši projekat zamjene stare stolarije na zgradi Konak, kao i nastavak saniranja i asfaltiranja dijela puta Malešići – Lukavica.

Ministarstvo je također odobrilo još jedan projekat iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika  a odnosi se na Hadži Džaferovu džamiju Lipljansku u Gračanici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije