Odabrana firma odustala od uređenja izletišta Gubavica, Grad Goražde raspisao novi tender

05.08.2022. 14:08 / Izvor: Akta.ba
goražde

Grad Goražde objavio je novu javnu nabavku za izvođenje radova uređenja izletišta Gubavica u Goraždu čija je vrijednost 50.497 KM.

Grad Goražde objavio je novu javnu nabavku za izvođenje radova uređenja izletišta Gubavica u Goraždu čija je vrijednost 50.497 KM, saznaje Akta.ba.

Radovi obuhvataju krčenje šiblja, zemljani radovi, postavljanje šadrvana i rasvjetnih stubova, iskop temelja za ogradu i trasu šetnice, nasipanje šljunka itd. 

Drugi pokušaj javne nabavke je objavljen nakon što je propala realizacija prvog tendera objavljenog u maju ove godine.

Naime, izabrani izvođač radova Kula Mont d.o.o. Zenica, koji je bio jedini dostavio ponudu, odustao je potpisivanja ugovora. Razlozi u poništenju odluke nisu navedeni.

Podsjetimo, aktivnosti na uređenju Gubavice pokrenute su 2020. godine. Odluka je donesena na inicijativu predsjednika Općeg udruženja ”Stari zanati”, nakon što je Grad Goražde realizaciju ovog projekta postavio za jedno od svojih strateških opredjeljenja u uređenju Grada.

Naredne 2021. godine, Grad Goražde je od Vlade BPK dobio 30.000 KM na ime sufinansiranja projekta "Uređenje izletišta Gubavica u Goraždu".

Gradonačelnik Ernest Imamović, ranije je naveo da u fokusu svog mandata ima jedinstvenu strategiju razvoja grada, između ostalog uređenje zelene površine –  vidikovac Gubavica.

"Pokušavamo urediti zelene površine iznad grada Goražda, napraviti ljepši ambijent za građane i građanke da mogu doći na izlet i steći naviku dolaska u prirodu", izjavio je on.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije