Radovi na izgradnji ski centra Igrišta u toku, u planu zapošljavanje više od 2.000 ljudi

12.08.2022. 15:02 / Izvor: Akta.ba
igrišta

Radovi na izgradnji ovog ski centra krenuli su prije nešto više od mjesec dana a u toku današnjeg sastanka definisana je i trasa gasifikacije ski centra Igrišta.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, načelinik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić održali su danas sastanak i obišli radove na lokalitetu ski centra Igrišta.

Radovi na izgradnji ovog ski centra krenuli su prije nešto više od mjesec dana a u toku današnjeg sastanka definisana je i trasa gasifikacije ski centra Igrišta.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: “Krećemo od nule i imamo veliku šansu da napravimo najbolji i najmoderniji ski centar u širem regionu. Ski staze gradimo po FIS standardima sa ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu, velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli. Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu bolje uslove za život".

Kazao je da će ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski centra, što se vidjelo i na primjeru Jahorine prethodnih godina. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane.

"Samo mi, kao Olimpijski centar Jahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta. Vlada Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Radovanom Viškovićem, prepoznala je značaj, usvojila projekat, te obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski centra. Veliku zahvalnost dugujem i srpskom članu predsjedništva Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve naše ideje“, rekao je Ljevnaić.

U planu izgradnje na ski centru Igrišta su  dvije ski staze, žičara, sistem za oznježavanje koji će garantovati najmanje 120 sniježnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000m3, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip line-a, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski centra.

Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije