Početkom rujna javni oglas za izvođače radova na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru

17.08.2022. 14:25 / Izvor: Akta.ba
bazen

Očekivanja su da se već u listopadu krene s izvođenjem potrebnih radova na izmještanju objekata i stvaranju uvjeta na prostornoj cjelini na kome se planira skora gradnja.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, zajedno sa nadležnim u upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata, u srijedu su obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će se graditi olimpijski bazen.

"Ovom prilikom, zajedno s direktorima javnih obrazovnih ustanova Grada Mostara, predstavljen je i dogovoren način izmiještanja objekata koje te škole koriste, a u svrhu oslobađanja prostora za bazen čija izgradnja treba uskoro početi", priopćeno je iz Grada Mostara.

Kako je najavljeno, početkom rujna bit će raspisan javni oglas za izvođače radova na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru, te sva ostala dinamika planiranih radova ovisi o istom.

Očekivanja su da se već u listopadu krene s izvođenjem potrebnih radova na izmještanju objekata i stvaranju uvjeta na prostornoj cjelini na kome se planira skora gradnja.

Predstavnici Grada Mostara posjetili su i Udruženje "Sunce" Mostar, koje se nalazi na lokaciji planiranog bazena.

"Brinući o društvenom dobru i projektima zajedno sa predstavnicima udruženja dogovoreno je da će Grad Mostar par stotina metara iznad lokacije izgraditi novi objekt za potrebe ovog udruženja kako bi nastavilo sa svojim plemenitim radom, nakon čega će stari objekt biti uklonjen", stoji u priopćenju.

Podsjetili su kako je aktualna struktura gradskih vlasti Mostara osigurala je financijsku podršku Vlade Federacije za izgradnju bazena u iznosu osam milijuna maraka, te poduzela aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i stvaranju uvjeta za gradnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije