Posao od preko milion KM: Traži se izvođač za izgradnju I faze kanalizacione mreže u naselju Butmir

18.08.2022. 12:12 / Izvor: Akta.ba
kanalizacija

Općina Ilidža objavila je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u naselju Butmir-I faza.

Općina Ilidža objavila je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u naselju Butmir-I faza.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a: je 1.025.640,74 KM.

Planirano zaključenje okvirnog sporazuma na period od 12 mjeseci.

Uslovi za kvalifikaciju su da ponuđač nije u krivičnom postupku osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organiziranog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran, da nije pod stečajem ili je predmet stečajnog postupka, osim u slučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je predmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja poslovne djelatnosti, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

Kandidat treba da je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili propisima zemlje u kojoj je registriran, te da je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti u skladu sa članom 51. Zakona ponuđači trebaju ispuniti slijedeće minimalne uslove, da ima uspješno iskustvo u realizaciji jednog ugovora, u posljednih pet godina, čiji je karakter i kompleksnost isti ili sličan onima koji se odnose na predmet javne nabavke, a čija je vrijednost minimalno 500.000,00 KM bez PDV-a.

Ponuđač mora imati na raspolaganju, najmanje jednog diplomiranog inženjera građevine ili arhitekture ili bachelor građevine ili arhitekture sa minimalno 240 ECTS bodova sa položenim stručnim ispitom i pet godina rada u struci koji će biti angažovan na predmetnim radovima.

Mora imati dva lica, SSS ili VŠS saobraćajne struke-III ili V stepen, smjer rukovalac građevinskim mašinama (KV ili VKV rukovaoc građevinskim mašinama), te dva izvršioca, minimum NK radnici.

Ponuđač mora imati na raspolaganju i građevinske mašine i tehničku opremu neophodne za uspješno izvođenje predmetnih radova, a to su kamioni kiper ,kombinovani radni stroj (utovarivač-rovokopač), zatim sjekačica i vibro nabijače.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 31.08.2022.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije