Istočno Novo Sarajevo za tri projekta sportsko-rekreativnih zona izdvaja oko milion maraka

23.08.2022. 07:47 / Izvor: SRNA
parkovi

U opštini Istočno Novo Sarajevo u toku je izgradnja vještačkog jezera, sportsko-rekreativne zone i pješačke i biciklističke staze, za šta je ova lokalna zajednica obezbijedila oko 968.000 KM.

U opštini Istočno Novo Sarajevo u toku je izgradnja vještačkog jezera, sportsko-rekreativne zone i pješačke i biciklističke staze, za šta je ova lokalna zajednica obezbijedila oko 968.000 KM, rekao je Srni načelnik Jovan Katić.

Katić je istakao da je za drugu fazu izgradnje vještačkog jezera iz budžeta obezbijeđeno oko 350.000 KM.

On je napomenuo da je opština sa grupom ponuđača Radis i Testingelektro zaključila ugovor vrijedan 229.191 KM za niskogradnju koja, između ostalog, podrazumjeva izgradnju staza i trotoara, a rok za izvođenje je 60 dana od dana uvođenja u posao.

Katić je naglasio da je zaključen i ugovor od 73.813 KM o postavljanju javne rasvjete, rok za izvođenje radova je 30 dana, kao ugovor o postavljanju urbanog mobilijara, za šta je obezbijeđeno 44.740 KM.

"Vjerujem da će ugovoreni izvođači u navedenom roku završiti radove. Vidimo se za dva mjeseca u novoj oazi za uživanje", poručio je Katić.

On je napomenuo da je u toku izgradnja sportsko-rekreativne zone u Čiči, vrijednosti 418.860 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

"Završetkom ovog projekta naši građani će do jeseni dobiti modernu zonu za sport, rekreaciju i odmor", poručio je Katić.

Katić je rekao da se na sportsko-rektretivnu zonu naslanja i izgradnja pješačke i biciklističke staze koja će ići od preduzeća Mahagoni do naselja Toplik.

"Vrijednost prve faze ovog projekta je oko 200.000 KM", rekao je Katić, saopšteno je na sajtu Grada Istočno Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije