Investicije / PROJEKTI

Izabran izvođač radova za rekonstrukciju izgorjelog stambenog objekta u Buča Potoku

24.08.2022. 12:41 / Izvor: Akta.ba
IZVOĐAČ

Vlada Kanton Sarajevo je obezbijedila privremeni smještaj za 12 unesrećenih porodica, te će u narednom vremenskom periodu, odnosno sve do njihovog useljenja u obnovljene domove, snositi polovinu troškova za njihovu ishranu i režije.

U prostorijama Općine Novi Grad danas je upriličeno potpisivanje okvirnog sporazuma za rekonstrukciju objekta izgorjelog u požaru u ul. Nusreta Prohića, u naselju Buča Potok, između Općine Novi Grad i izvođača General Engineering d.o.o. Sarajevo na osnovu kojeg počinje rekonstrukcija navedenog objekta.

Prethodno je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović potpisala sporazum sa Općinom Novi Grad shodno kojem je Ministarstvo koje predvodi uplatilo 500.000 KM za rekonstrukciju stambenih jedinica za unesrećene porodice, te im na ovaj način omogućili da se u što kraćem vremenskom roku vrate u svoje domove.

Vlada Kanton Sarajevo je obezbijedila privremeni smještaj za 12 unesrećenih porodica, te će u narednom vremenskom periodu, odnosno sve do njihovog useljenja u obnovljene domove, snositi polovinu troškova za njihovu ishranu i režije.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su, pored ministrice Prvulović, i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović i pomoćnica ministrice za socijalnu politiku i koordinator Vlade Kantona Sarajevo za usklađivanje aktivnosti na sanaciji posljedica ovog požara Slavica Gorančić, koji su bili aktivno uključeni u rješavanja pitanja zbrinjavanja ovih porodica.

"Nesretni događaj je bio lična tragedija za 12 porodica koje su ostale bez svojih domova, te je Kantona Sarajevo u okviru nadležnosti preuzeo odgovornost i iznašao sredstva da ove porodice budu zbrinute. Obećanja koja su dali predsjedavajući Okerić i premijer Forto su ispunjena, te se nadamo brzoj izgradnji objekta na sveopšte zadovoljstvo porodica", istakla je ovom prilikom ministrica Prulović.

obJekta

 

 

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije