Traži se izvođač radova za rekonstrukciju konjičkog Doma izviđača i kampa Boračko jezero

26.08.2022. 13:04 / Izvor: Akta.ba
izviđači konjic

Foto: Damir Dautbegović

Grad Konjic objavio je poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji Doma izviđača i kampa koji se nalazi na Boračkom jezeru, saznaje Akta.ba.

Grad Konjic objavio je poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji Doma izviđača i kampa koji se nalazi na Boračkom jezeru, saznaje Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 85.470,00 KM.

Rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja u posao izabranog ponuđača.

U okviru projekta rekonstrukcije planirana je izgradnja tri tipa bungalova. Izgradit će se njih ukupno 11. Neki od njih će posjedovati i kupatilo. Obradu i boju drveta za bungalove određuje projektant.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 16.09.2022.

Podsjećamo, u martu mjesecu načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sa saradnicima i starješinom Odreda izvođača “Neretva” Konjic Haris Hadžizukić obišli su kamp, koji konjički izviđači decenijama koriste za svoje redovne aktivnosti, ali i prihvat gostiju iz svih krajeva svijeta.

Tom prilikom razgovarano je o potrebama konjičkih izviđača, mogućnostima Općine Konjic da djeluje u pravcu poboljšanja uslova za rad, kao i zajedničkim aktivnostima na što kvalitetnijem predstavljanju turističkih potencijala općine Konjic.

Uz aktivnosti koje se provode kroz različite projekte na Boračkom jezeru, uređenje ovog izviđačkog kampa u mnogome će doprinijeti ukupnom izgledu i ponudi Boračkog jezera kada je turizam u pitanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije