U planu izgradnja puta Čemerno-Kalinovik kao najkraće veze Hercegovine i Sarajeva

29.08.2022. 08:48 / Izvor: Akta.ba
CESTA

Navodeći da je riječ o regionalnom putu, Višković je rekao da će izgradnja ovog puta biti u planu rada preduzeća Putevi RS za iduću godinu.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je u petak na Zelengori da će JP Putevi Republike Srpske graditi put od Čemerna do Kalinovika, što će predstavljati najkraću vezu Hercegovine i Sarajeva, prenio je portal Pale live.

Navodeći da je riječ o regionalnom putu, Višković je rekao da će izgradnja ovog puta biti u planu rada preduzeća Putevi RS za iduću godinu.

Premijer RS najavio je da će Elektroprivreda uraditi elektrifikaciju dijela Zelengore na kojem je planirana izgradnja turističkog kompleksa.

"Izgradnjom infrastrukture porašće vrijednost placeva u turističkom kompleksu", rekao je Višković nakon obilaska destinacije na Zelengori na kojoj će biti budući kompleks.

On je napomenuo da je prodajom prvih 30-ak placeva opština Kalinovik, na čijem se području nalazi budući turistički kompleks, prihodovala 700.000 KM i izrazio uvjerenje da će od prodaje novih prihod biti značajno veći zbog obezbijeđene infrastrukture.

Premijer RS, koji je u petak razgovarao sa načelnikom Kalinovika Radomirom Sladojem i privrednicima ove opštine, posebno je pohvalio podsticaje koje daje lokalna zajednica kako bi pomogla i zadržala stanovništvo.

Višković je izrazio uvjerenje da će realizacija novih infrastrukturnih projekata učiniti da Kalinovik iz reda nerazvijenih pređe u viši rang lokalnih zajednica RS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije