Nijedna ponuda za uređenje skijaških staza na Bjelašnici

31.08.2022. 11:32 / Izvor: Akta.ba
BJELAŠNICA

Naime, kako saznaje portal Akta.ba nijedna ponuda nije pristigla u postupku ove nabavke.

Direktor KJP ZOI'84 OCS d.o.o Sarajevo Jasmin Mehić je donio Odluku o poništenju postupka nabavke "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1: Izgradnja infrastrukture na ski stazama.

Naime, kako saznaje portal Akta.ba nijedna ponuda nije pristigla u postupku ove nabavke.

"Kako nijedna ponuda za "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1: Izgradnja infrastrukture na ski stazama nije pristigla, donosi se Odluka o poništenju postupka nabavke i daje saglasnost Komisiji da ponovi postupak javne nabavke za "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1 : Izgradnja infrastrukture na ski stazama , a shodno Odluci o pokretanju postupka javne nabavke, broj: 2729/22 od 12.07.2022.godine., po pravosnažnosti iste", navedeno je u Odluci. 

Ranije je već prema pisanju našeg portala najavljena i realizacija projekta "Dječijeg snježnog parka", međutim nabavka i montaža opreme za taj projekat je poništena. 

"Postupak za nabavku LOT 2.- Nabavka i montaža opreme za dječiji snježni park, po obavještenju objavljenom na Portalu javnih nabavki broj: 707-1-1-56-3-12/22 objavljenom dana 03.03.2022. godine, ispravka za obavještenje o nabavci 707-1-1-56-8-60/22 objavljenom dana 08.07.2022, ispravka za obavještenje o nabavci 707-1-1-56-8-69/22 objavljenom dana 27.07.2022.godine, se poništava jer nijedna od prihljenih ponuda nije prihvatljiva", navedeno je u Odluci. 

Ugovorni organ je u ovom postupku zaprimio ponudu jednog ponuđača i to: VERTEX INVEST GROUP d.o.o.BrČko

"Pregledom je utvrđeno da ponuda Vertex Invest Group d.o.o. Brčko nije prihvatljiva i da je potrebno odbaciti budući da ista nije potpuna i ne ispunjava zahtjeve iz tenderske dokumentacije, a sve u skladu sa članom 68. stav (4) tačka i) Zakona o javnim nabavkama (SI. glasnik BiH, broj 39/14)", naveli su u Odluci. 

Da podsjetimo, Jasmin Mehić je ranije izjavio da će za narednu sezonu intenzivno raditi na brojnim infrastrukturnim unapređenjima, ali i na povećanju kvalitete usluge ski centra Bjelašnica-Igman.

"U protekloj godini realizovali smo investicije vrijednosti od pet miliona KM za unapređenje postojeće infrastrukture i nastavit ćemo ubrzanim trendom sa razvojem skijališta. Posljednja u nizu investicija je nabavka novih mašina za uređenje staza koju smo realizovali uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, koje je ovu nabavku sufinansiralo s 1,5 miliona KM. Imajući u vidu činjenicu da su nove mašine posljednji put nabavljene 1997. godine, prije ravno 25 godina, nabavka ove opreme je od izuzetnog značaja za ski centar Bjelašnica i Igman. Nove mašine imaju eko motore, smanjenu potrošnju goriva za cca 30 posto i znatno bolje tehničke performanse, te vjerujemo da će se napredak u pogledu uređenja staza biti značajan", izjavio je tada Mehić.

E.S. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije