Osnovna škola "Grbavica II" dobija novu fasadu i toplije prostorije za učenike i zaposlene

31.08.2022. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Grbavica II

Značajne uštede energije, ali i ljepši i ugodniji ambijent očekuje školarce i zaposlenike Osnovne škole "Grbavica II" Sarajevo.

Značajne uštede energije, ali i ljepši i ugodniji ambijent očekuje školarce i zaposlenike Osnovne škole "Grbavica II" Sarajevo. 

U toku su radovi na utopljavanju objekta škole u okviru projekta "Povećanje investicija u energijsku efikasnost javnih objekata", koje realizira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP). 

Tim povodom, resorni ministar Enver Hadžiahmetović obišao je radove, prostorije škole, te razgovarao sa radnicima angažiranim na radovima i zaposlenicima škole.  

Istakao je da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te izrazio zadovoljstvo što će učenicima i zaposlenicima radni ambijent biti ljepši, topliji, ugodniji i sigurniji. 

"U okviru ovog projekta radimo na 11 objekata. Za školu "Grbavica II" izdvojili smo oko 195.933 KM. Projekt ima više benefita, osim poboljšanja uslova za rad i boravak korisnika javnih ustanova, to je značajno smanjenje potrošnje energije i emisija zagađujućih materija u zraku", naveo je ministar Hadžiahmetović. 

Direktorica OŠ „Grbavica II“ Sarajevo Aida Ožegović izrazila je zahvalnost jer je ova škola obuhvaćena projektom.  

"Veliki značaj i važnost ukazana je na ovaj način našoj školi, jer najvažnija kategorija zajednice su naša djeca. Utopljavanje škole i izrada fasade ima neprocjenjivu vrijednost, kako za naše učenike, tako i za zajednicu, jer ovim projektom uljepšava se izgled naselja", kazala je Ožegović. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije