Kreće rekonstrukcija objekta Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Novom Sarajevu

03.09.2022. 11:28 / Izvor: Akta.ba
ugovor pale

Vrijednost rekonstrukcije buduće zgrade rektorata Univerziteta i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske iznosi 9.348.776,00 KM.

Ugovor o rekonstrukciji objekta za potrebe Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije danas su potpisali rektor Univerziteta Milan Kulić i Zoran Popić, direktor firme "Građenje" Pale.

Vrijednost rekonstrukcije buduće zgrade rektorata Univerziteta i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske iznosi 9.348.776,00 KM.

Opština Istočno Novo Sarajevo zajedno sa Gradom Istočno Sarajevo, finansirala je izradu projektne dokumentacije, ustupila zemlјište vrijednosti skoro 90.000,00 KM za izgradnju, te će snositi troškove rente i uređenja za zgradu Rektorata i Muzičke akademije vrijednosti preko 800.000,00 KM.

Načelnik Katić ističe da će završetkom planiranih radova, naša opština dobiti jedne od najlјepših i najmodernijih javnih objekata, koji će dodatno ulјepšati ulicu Stefana Nemanje.

"Zahvalnost za realizaciju ovih istorijskih projekata dugujemo Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću, koji su obezbijedili sredstva u iznosu preko 20 miliona KM za osnovnu školu, studentski dom i zgradu Rektorata, Muzičke akademije i koncertnu dvoranu, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, na čiju inicijativu su realizovali ovako značajni projekti, te rektoru Milanu Kuliću na saradnji", poručio je Katić.

ugovor građenje pale

On je naglasio da je opština Istočno Novo Sarajevo jedinstvena u regionu jer se u njoj u jednom trenutku grade zgrade obdaništa, osnovne škole, rektorata, jedne visokoobrazovne ustanove i studentskog doma, na šta stanovnici Istočnog Novog Sarajeva trebaju biti ponosni.

"Danas, nakon dvije godine i svih neophodnih procedura, kupovine zgrada, izrade projektne dokumentacije i komplikovanog zakona o javnim nabavkama, ipak smo uspjeli uz napor svih nas, a posebno Vlade Republike Srpske", rekao je Ćosić i dodao da se ovom rekonstrukcijom završava ciklus ulaganja u visoko obrazovanje u Istočnom Sarajevu, za šta je izdvojeno više od 20 miliona KM.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić očekuje da će rekonstrukcijom biti stvoreni još bolјi uslovi za razvoj i napredak Univerziteta.

"Nadam se da ćemo u predviđenom roku, a to je 10 mjeseci od uvođenja u radove, završiti ovaj dio građevinskih radova i početi se baviti opremanjem zgrade rektorata i da uselimo u novu zgradu", naveo je Kulić.

Direktor firme "Građenje" Zoran Popić rekao je da je procedura javne nabavke uspješno okončana iako je trajala mjesec dana duže od predviđenog roka, te da očekuje da rekonstrukcija krene u narednih mjesec dana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije