Smanjena cijena radova: Ponovo objavljen poziv za uređenje trga u centralnom dijelu Ilidže

05.09.2022. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Ilidža

Nakon što je prvobitni tender za Izvođenje radova na uređenju i opremanju površine javne namjene (pješačka zona), trg Sabita Hadžića i Školski trg sa međusobnom vezom u ul. Mala Aleja – Ilidža Centar poništen 9. augusta Općina Ilidža je raspisala novi.

Nakon što je prvobitni tender za Izvođenje radova na uređenju i opremanju površine javne namjene (pješačka zona), trg Sabita Hadžića i Školski trg sa međusobnom vezom u ul. Mala Aleja – Ilidža Centar poništen 9. augusta, Općina Ilidža je raspisala novi, saznaje Akta.ba.

Kao razlog posljednjeg poništenja navodi se da su u pitanju “dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke: Postupanje po instrukciji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša”, navodi se u Poništenju.

Novi poziv je objavljen, procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a je 1,4 miliona KM u odnosu na prethodni koji je iznosio 1.535.000,00 KM bez PDV-a.

Period na koji se zaključuje Ugovor je 120 dana.

Prema planiranom trg će biti popločan pločama dimenzije 750 x 500 mm i 500x250 mm, debljine 80mm.

Uklonit će se sve postojeće ograde oko škola kao i uzdignute zelene površine. U okviru radova uklonit će se i postojeća betonska bina ispred škole.

U okviru rekonstrukcije platoa postavit će se svjetleći reklamni 3D natpis “I Love Ilidža”.

Na ulazu i izlazu postavit će se svijetleći stubići, a posadit će se i stabla visokog crvenolisnog javora.

Pored korpi za otpatke od granitnog kamena postavit će se i klupe u kombinaciji drveta i granitnog kamena. Bit će postavljeni i jarboli za zastave sa obilježjem države ali i Općine.

Bit će postavljene nove ploče koje bi trebale biti iste kao one u Maloj aleji, postavit će se nova rasvjeta, kao i ostala potrebna infrastruktura.

Rok za dostavu ponuda je 22.09.2022. godine.

Podsjećamo, trg će biti nazvan po bh. košarkašu Sabitu Hadžiću. Načelnik Muzur je kazao kako očekuje da će to biti najveći trg u Sarajevu.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije