Surova realnost bh.sporta: Pred utakmicu se traži izvođač za održavanje stadiona Bilino Polje

09.09.2022. 10:31 / Izvor: Akta.ba
sport

Nekoliko dana prije ključne utakmice za nogometnu reprezentaciju BiH Grad Zenica je objavio aukciju za nabavku usluga održavanja zelene površine stadiona Bilino polje, saznaje Akta.ba.

Nekoliko dana prije ključne utakmice za nogometnu reprezentaciju BiH Grad Zenica je objavio aukciju za nabavku usluga održavanja zelene površine stadiona Bilino polje, saznaje Akta.ba. 

"Predmet nabavke su usluge održavanja zelene površine stadiona "Bilino polje"-travnjak zelene površine 10.540 m2", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji. 

Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a iznosi 348.600,00 KM. 

"Izvršilac je dužan da tokom trajanja utakmice angažuje dva lica za popravljanje i održavanje terena u poluvremenu, te servis terena nakon svake utakmice i treninga. Prije svake zvanične utakmice potrebno je obezbijediti mašinsko obilježavanje terena", piše u dokumentaciji. 

Podsjetimo, prije par dana su se oglasili iz Nogometnog kluba Čelik sa saopćenjem u kojem su naveli da je u potpunosti obustavljeno održavanje travnjaka, a kao glavni krivac je naveden Grad koji finansira kompaniju koja održava teren. 

"Krajem prošlog mjeseca na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i Nogometnog saveza BiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino Polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena. U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica", naveli su tada u saopćenju iz NK Čelik.

Također su rekli da su u klubu čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko im je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica.

"Da, tačno je da smo 1. septembra prestali održavati teren na Bilinom polju, jer zaista više nismo mogli trpiti troškove. Samo su, recimo, troškovi za vodu iznosili oko 10.000 KM. Mi smo iscrpili sve svoje mogućnosti u iščekivanju potpisa novog ugovora, jer nam je početkom godine usmeno rečeno da je naša ponuda prihvaćena te da će se pristupiti potpisu novog ugovora. Međutim, novi ugovor nije nikada potpisan", istakao je predsjednik Uprave preduzeća “ALBA” Zenica Damon Karić.

On navodi da su svih proteklih godina na vrijeme slali ponude Gradskoj upravi Grada Zenica, koja je te ponude, uglavnom, i prihvatala. Nekada su vršili samo "male korekcije".

Utakmica BiH - Crna Gora zakazana je za 23. septembar, a javnost se nada da će se ipak pronaći rješenje i da se neće dovesti u pitanje odigravanje utakmica na Bilinom Polju.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije