Počinje sanacija i asfaltiranje još 17 ulica u Novom Gradu

09.09.2022. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Asfaltiranje

Počinje sanacija i asfaltiranje još 17 ulica iz LOT-a 1 programa rekonstrukcije i obnove lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad.

Počinje sanacija i asfaltiranje još 17 ulica iz LOT-a 1 programa rekonstrukcije i obnove lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad.

Između Općine Novi Grad Sarajevo i konzorcija firmi „Ado-trans“ d.o.o. Visoko i „Špic beton“ d.o.o. Zenica, potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova na održavanju, zaštiti, rekonstrukciji, izgradnji i obnovi lokalnih i nekategorisanih cesta, trgova parknga i mostova (LOT-1), u vrijednosti od 738.908 KM.

Održan je prvi pripremni operativni sastanak sa predstavnicima izvođača i nadzora na kojem je definisan početak izvođenja radova i redoslijeda lokacija za izvođenje radova, te je uvođenje izvođača radova u posao dogovoren za 10. septembar, a radovi će početi u ulici Hameda Hodovića u MZ „Dolac“, gdje je planirana sanacija i asfaltiranje ulice od broja 39A do broja 35.

U sklopu LOT-a 1 planirana je sanacija 17 ulica na području općine Novi Grad. Sanirat će se dijelovi ulice Avde Palića MZ ’’Zabrđe’’ od broja 267 A do broja 267 B i od broja 37 do broja 39, sanacija dijela ulice Jusufa Juke Gojaka MZ ‘’Briješće’’ od broja 25 I i do broja 25 F.

asfalt

Asfaltiran će biti i dio ulice Zaima Imamovića MZ ’’Naselje heroja Sokolje’’ od broja 86 G do broja 90, te dijela ulice Mustafe Muje Pašića MZ ‘’Alipašin Most I’’. Planirano je asfaltiranje dijela ulice Adema Buće MZ ‘’Dolac’’ od broja 401 do broja 407. Asfaltirat će se i dio ulice Vladimira Preloga MZ ’’Dolac’’ od broja 11 do broja 16, gdje je kod broja 91 planirana izgradnja potpornog zida i dio ulice od broja 91 do spoja sa ulicom Derviša Sude Vražalice. Sanirat će se i dio ulice Grada Bobovca MZ ‘’Buča Potok’’ od broja 92 do broja 92 C i kod broja 68. Sanirat će se i dio ulice Bana Borića MZ ‘’Alipašin Most I’’ kod broja 25, ulica Ragiba Džinde MZ ‘’Alipašin Most I’’ od broja 85 do broja 89, kao i ulica Brezanska čikma MZ ‘’Briješće’’od broja 23 do broja 35. Saniran će biti i ulaz u ulicu hadži Ahmeda Kandelije MZ ‘’Alipašin Most I’’.

Također, programom je planirana sanacija ulice Porodice Korkut MZ ‘’Naselje heroja Sokolje’’ od broja 19 do broja 25. Zatim sanacija ulice Porodice Dizdarević MZ ‘’Zabrđe’’ od broja 19 do broja 13, te od broja 27 do broja 23, ulica Braće Bešo MZ ‘’Zabrđe’’ od broja 13 do broja 60, te sanacija dijela ulice Mustafe Bajića MZ ‘’Zabrđe’’, dužine od oko 250 metara.

Općina Novi Grad Sarajevo je za rekonstrukciju, održavanje, popravke ulica, lokalnih puteva, trgova, parkinga i mostova za 2022. godinu izdvojila iznos od 1,6 miliona konvertibilnih maraka. Od toga je za rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih puteva, trgova, parkinga i mostova planiran 1,1 milion konvertibilnih maraka, a za ljetno održavanje cesta, nabavku repromaterijala za sanaciju udarnih rupa na lokalnim cestama, obnovu i izradu saobraćajne signalizacije na lokalnim i nekategorisanim cestama, izdvojeno je pola miliona konvertibilnih maraka.

Projekat sanacije, rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnih cesta realizira se kroz LOT- 1 i LOT- 2 programe, kojima su obuhvaćene 32 ulice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije