Rekonstrukcija zatvorenog bazena u Zenici počet će 2023., slijedi izrada idejnog projekta

03.10.2022. 09:56 / Izvor: Akta.ba
bazen zenica

Zatvoreni bazen u Zenici je prije 6 godina prestao sa radom zbog stečajnog postupka Željezare Zenica.

Zatvoreni bazen u Zenici je prije 6 godina prestao sa radom zbog stečajnog postupka Željezare Zenica, u čijem je vlasništvu ovaj sportski kompleks u sklopu kojeg je i fiskulturna sala. Zbog bazena, sa radom je prestao i plivački klub Željezara Zenica, pa za posljedicu imamo oko 70% djece u Zenici koja ne znaju plivati, piše zenit.ba.

Gradske vlasti u Zenici nisu uspjele pronaći rješenje za ovaj problem, iako su pojedini političari u izbornoj kampanji prije četiri, odnosno dvije godine obećali gradnju novih bazena.

Problem zatvorenog bazena u Zenici se napokon pomakao sa mrtve tačke. Odnedavno je ovaj sportski kompleks prešao u vlasništvo Industrijske škole u Zenici.

"Isuviše vremena smo izgubili pokušavajući pravno riješiti pitanje zatvorenog bazena u Srednjoj mješovitoj industrijskoj školi. Pravne radnje smo priveli kraju i očekujem da ćemo u narednom periodu krenuti u realizaciju veoma važnog projekta. U narednoj godini smo u budžetu predvidjeli pola miliona KM za prvu fazu rekonstrukcije zatvorenog bazena i uskoro bi trebali krenuti sa izradom projektne dokumentacije", izjavio je za radio Zenit ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u ZDK Spahija Kozlić i ističe da je važno staviti ovaj bazen na raspolaganje građanima Zenice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije