Nastavak aktivnosti: Traži se projektant za izvedbeni projekat vrtića na Grbavici

06.10.2022. 12:09 / Izvor: Akta.ba
vrtić

Objavljen poziv za "nabavku usluga izrade izvedbenog projekta" za objekat vrtića Narcis.

U januaru je u prostorijama Općine Novo Sarajevo održana prezentacija projektnog prijedloga Idejnog arhitektonskog rješenja vrtića "Narcis", a sad je objavljen poziv za "Nabavku usluga izrada izvedbenog projekta", saznaje Akta.ba.

Kako piše u tenderskoj dokumentaciji predmet ovog projektnog zadatka je izrada investiciono tehničke dokumentacije koja će biti osnov za dobivanje odobrenja za građenje za radove za izgradnju vrtića "NARCIS" na mjestu postojećeg objekta, na osnovu kojeg bi se izveli svi neophodni građevinsko zanatski radovi u cilju stavljanja objekta u potpunu funkciju vrtića, a sve na osnovu Idejnog rješenja i pribavljene urbanističke saglasnosti.

"Pri projektovanju primjeniti parametre date kroz Geotehnički izvještaj za predmetni lokalitet (na osnovu podataka i uslova datih kroz isti, projektant konstruktivne faze projekta se obavezuje dati pisanu i ovjerenu izjavu u projektnoj dokumentaciji da će uraditi statički proračun objekta i isti dimenzionirati za zaštitu od potresa najmanje 8° MCS); te projektovanje izraditi na ažurnoj geodetskoj podlozi", navedeno je u dokumentaciji.

vrtic

Projektant je u obavezi tokom izrade izvedbenog projekta konsultovati projektanta Idejnog rješenja, radi blagovremenog otklanjanja nedoumica i prevazilaženja eventualnih problema, a sve u cilju uspješnije izrade projektne dokumentacije. Također u obavezi je prilagoditi predračun radova i sve do momenta ugovaranja radova periodično ga ažurirati na poziv Naručioca.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 34.188,03 KM.

Da podsjetimo, Idejno rješenje prezentirali su predstavnici Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Adnana Pašić, Zulejha Šabić – Zatrić i Ena Osmanović, a na osnovu potpisanog Ugovora sa Općinom Novo Sarajevo.

Idejno arhitektonsko rješenje u okviru  parcele vrtića predvidio je kolske i pješačke površine koje razdvaja objekat vrtića. Predviđen je parking prostor koji sadrži deset parking mjesta, od čega je pet parking mjesta namijenjeno za privremeno parkiranje roditelja, četiri za uposlenike i jedno mjesto za dostavno vozilo kuhinje unutar posebnog ekonomskog natkrivenog dvorišta. Pored zgrade vrtića nalazi se ozelenjeno igralište obogaćeno igralištem sa bazenom sa pijeskom i platformom sa spravama za igru djece.

vrtic

Izgradnjom navedenog objekta, biće osigurani optimalni uslovi za predškolski odgoj i obrazovanje djece uzrasta od šest mjeseci do 6 godina, te njihov tjelesni, intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije