Završena izgradnja nove prometnice u Vitezu

07.10.2022. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Vitez

Nova prometnica veza je dijela nove ceste koja je izgrađena s gradnjom kružnog toka i naselja u ulici Matije Gupca.

Polaganjem završnog sloja asfalta jučer je završena izgradnja nove prometnice iza zgrada Općine Vitez i Policijske stanice. Nova prometnica veza je dijela nove ceste koja je izgrađena s gradnjom kružnog toka i naselja u ulici Matije Gupca.

Uz prometnicu izgrađen je i trotoar te izvršena priprema za ugradnju podzemnih instalacija i javne rasvjete. Također, proširen je i adaptiran parking prostor iza Općine, dok su stvoreni uvjeti za adaptiranje i asfaltiranje novog parkinga iza Policijske stanice koja je prošloga mjeseca obnovljena, a izgrađena je i nova kotlovnica.

"Ovo je prvi dio projekta za što je Općina Vitez osigurala sredstva putem javnih poziva s federalne i kantonalne razine vlasti. Projekt je ukupno vrijedan 254 893, 59 KM s PDV-om. Od toga je Federacija BiH izdvojila 120 000 KM, Kanton Središnja Bosna 100 000 KM dok Općina sudjeluje s ostalih 34 893 KM", saopćili su.

Po završetku današnjih radova planirana je druga faza koja pretpostavlja rekonstrukciju prostora ispred Općine Vitez, tijekom čega će biti proširen ulaz s ulice Stjepana Radića, postavljene parking rampe te zamijenjen dotrajali asfalt ispred Općine, a uredit će se i okolne zelene površine.

Radove izvodi poduzeće Bossil d.o.o. Vitez, a nadzor je Sollo-ing d.o.o. Kiseljak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije