Remont HE Trebinje 1 završen prije roka

14.10.2022. 12:45 / Izvor: Akta.ba
HE Trebinje 1

Redovni godišnji remont agregata i postrojenja u HE Trebinje 1 završen je 12. oktobra, dva dana prije planiranog roka.

Redovni godišnji remont agregata i postrojenja u HE Trebinje 1 završen je 12. oktobra, dva dana prije planiranog roka, prenosi portal Trebinje live.

Svi remontni radovi na agregatima i postrojenjima, prema Planu redovnog godišnjeg remonta, izvedeni su u sopstvenoj režiji, korištenjem sopstvene radne snage, odnosno radnika pogona HE Trebinje 1. Za potrebe remonta korišteni su rezervni dijelovi iz postojećih zaliha, uz minimalno izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

"Takođe, izvedeni su i značajni radovi od strane trećih lica na osnovu potpisanih ugovora, a sve u terminima planiranim za redovni godišnji remont, čak i kraćim, što je u trenutnim okolnostima od izuzetne važnosti za cijeli EES Republike Srpske. Od značajnijih radova vrijedi istaći radove na servisiranju servomotora tablastih zatvarača agregata III i temeljnih ispusta I i II, radove na zamjeni sistema pobude generatora I, radove na sanaciji i ispitivanju radnih kola turbina, ispitivanja generatorskih, transformatorskih i dalekovodnih zaštita, ispitivanja generatorskih i vakuumskih prekidača, ispitivanja sigurnosnih ventila na posudama pod pritiskom", rekao je Nikola Tubić, rukovodilac HE Trebinje 1.

On je istakao da se remont može ocijeniti vrlo uspješnim, kako zbog obima i kvaliteta obavljenih radova u periodu remonta, značaja obavljenih radova i ispitivanja na generatorima i opremi, tako i činjenicom da su otklonjene određene nepravilnosti i smetnje u pogonu koje su primijećene u prethodnom periodu, a što će sve zajedno rezultirati još većom pouzdanosti i stabilnosti u redu elektrane.

Podsjetimo, remont HE Trebinje 1 počeo 5. septembra, a radovi su u potpunosti izvedeni u skladu sa Planom godišnjeg remonta za 2022. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije