Radovi na rekonstrukciji terena na stadiona Tušanj još traju, svi rokovi probijeni

20.10.2022. 09:21 / Izvor: Federalna.ba
stadion tušanj

I dok će Borac svoju prvu utakmicu na obnovljenom terenu odigrati već 29. oktobra sa Slobodom, tuzlanski premijerligaš još se neće vratiti u svoj dom.

I dok će Borac svoju prvu utakmicu na obnovljenom terenu odigrati već 29. oktobra sa Slobodom, tuzlanski premijerligaš još se neće vratiti u svoj dom. Radovi na rekonstrukciji terena na stadiona Tušanj još traju i nekoliko puta su pauzirani, tako da su svi rokovi za završetak već odavno probijeni.

Stadion Tušanj je od jula veliko radilište, a projekat rekonstrukcije terena na nekoliko stadiona u BiH zajednički realiziraju UEFA, Nogometni savez BiH i gradovi na čijim teritorijama igraju premijerligaši. I dok je rekonstrukcija terena stadiona banjalučkog Borca završena, Sarajevo, Velež, Sloboda i Tuzla City će još čekati dan kada će utakmice ponovo igrati na domaćem terenu.

“Trenutno stanje je dobro, tu je 10-15 ljudi i 3-4 mašine već u pogonu, dinamika je ubrzana”, kazao je Bakir Buljugija, stručni saradnik za sport JU Gradski stadion Tušanj.

No, ni novi rok za završetak radova, 10. novembar, sigurno neće biti ispoštovan, budući da su radovi u proteklom periodu prekidani nekoliko puta.

“Cijevi za drenažu su postavljene, položene su cijevi za prskalice, 35 prskalica imamo na kompletnom terenu. Ostalo je sada da se položi instalacija za grijanje i trava”, navodi Buljugija.

Završetkom radova i rekonstrukcijom terena zasigurno će najviše dobiti tuzlanski premijerligaši, budući da za sada domaće utakmice igraju van Tuzle, Sloboda u Banovićima, a Tuzla City u Srebreniku. Novi teren će zasigurno značiti mnogo.

Slobodin Kenin Devedžić smatra da svaki igrač bolje igra kada igra na boljem terenu, a onda će i liga biti bolja: “Nadam se da ćemo moći pružiti dobrepartije kada se vratimo na Tušanj i da ćemo publiku dovesti nazad na tribine i da ćemo dobiti punu podršku”.

Iako su radovi na rekonstrukciji terena na stadionu Tušanj počeli u julu, a trebali biti završeni u septembru ove godine, to se iz niza razloga nije desilo. Tuzlanski premijerligaši će na igranje domaćih utakmica na stadionu Tušanj, ipak, čekati do sljedeće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije