Zenica će dobiti dva nogometna terena i objekat za smještaj i treniranje reprezentativaca

01.11.2022. 13:19 / Izvor: Akta.ba
nogomet

U Gradskoj upravi Zenice danas je upriličeno potpisivanje Aneksa Ugovora o nastavku zajedničkog pothvata/aranžmana realizacije projekta izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici - II faza između Nogometnog saveza/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Grada Zenica.

U Gradskoj upravi Zenice danas je upriličeno potpisivanje Aneksa Ugovora o nastavku zajedničkog pothvata/aranžmana realizacije projekta izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici - II faza između Nogometnog saveza/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Grada Zenica.

Predmet Aneksa ugovora je nastavak izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici, druga faza, na lokaciji Kamberovića ravan (Crkvičko brdo), na osnovu zahtjeva NS/FS BiH, a prema standardima FIFA i UEFA.

"Drago mi je što nastavljamo saradnju i što će u Zenici biti izgrađen reprezentativan Trening centar sa sportskim terenima i objektom za smještaj i treniranje reprezentativaca. Grad Zenica kao svoje učešće u realizaciji druge faze unosi obavezu obezbjeđenja kompletne infrastrukture za drugu fazu Trening centra odnosno obezbjeđenje pristupne saobraćajnice, vode i kanalizacije, a što je u nadležnosti Grada. Spremni smo odmah pokrenuti sve potrebne procedure s ciljem realizacije ovog projekta", istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

zenica

Projektom je predviđena izgradnja dva nogometna terena standardnih dimenzija 105 x 68 m, sa prirodnom travom, kao i izgradnja novog objekta za smještaj i treniranje reprezentativaca, dimenzija 34,30 x 16,90 m, spratnosti Po+P+3+M, u kojem će biti smješteni bazen sa salom za fitnes, sauna, dijagnostički centar, garderobe, restoran za 100 osoba, 42 dvokrevetne sobe sa kupatilima opremljene u rangu hotela sa četiri zvjezdice, kongresna sala sa 150 sjedećih mjesta, sanitarije, ostave i prateće prostorije.

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je izrazio zadovoljstvo što su stvoreni uslovi za implementaciju ovog projekta.

"Radi se sigurno o strateškom projektu za razvoj fudbala u Zenici. Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na kooperativnosti i dobroj saradnji. Nadam se da ćemo ubrzo početi prve aktivnosti", naveo je Zeljković.

Rok za izgradnju druge faze Trening centra NS/FS BiH je 36 mjeseci nakon potpisa ovog Aneksa.

"Realizacija ovog projekta doprinijet će popularizaciji fudbala i sporta uopšte u Zenici, ali isto tako Grad Zenica će dobiti i druge koristi, poput veće zaposlenosti jer će tu raditi određeni broj lica, također povećat će se i posjećenost Gradu i ugostiteljskim objektima u vrijeme održavanja značajnih sportskih događaja", poručio je gradonačelnik Kasumović.

 

  


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije