Sportsko-rekreativna zona u Čiči će dobiti zatvoreni ili otvoreni bazen, građani pozvani da glasaju

02.11.2022. 09:37 / Izvor: Akta.ba
bazen

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo pozivaju građane da iznesu svoje mišljenje o tome da li treba graditi otvoreni ili zatvoreni bazen u sklopu sportsko–rekreativnog centra Čiča.

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo pozivaju građane da iznesu svoje mišljenje o tome da li treba graditi otvoreni ili zatvoreni bazen u sklopu sportsko–rekreativnog centra Čiča.

"Želeći da ozbiljno pristupi višemilionskom, kompleksnom projektu izgradnje bazena u Istočnom Novom Sarajevu, Opština Istočno Novo Sarajevo otvara anketu u kojoj su predviđene opcije za izgled budućeg bazena, koji će se nalaziti u okviru sportsko–rekreativnog centra Čiča", navodi se u obavještenju.

Cilj ankete je čuti prijedloge i želje građana. Anketa je otvorena do nedjelje, 6. novembra 2022. godine do ponoći, nakon čega će, na osnovu preporuka građana, a uz konsultaciju struke, Opštinska uprava pristupiti izradi idejnog rješenja i glavnog projekta.

Da podsjetimo, i radovi na završetku sportsko-rekreativne zone u Čiči su veoma blizu kraju, a rekreativci i sportisti već mogu uživati u onome na čemu se vrijedno radilo u proteklom periodu.

"Uskoro očekujemo završetak biciklističke i pješačke zone, a ozbiljni smo i uspjećemo u namjeri da od ovog dijela grada napravimo jednu od najljepših oaza za uživanje, odmor i rekreaciju. Cilj nam je da do 2028. realizujemo sve planirane projekte kojima će Čiča postati cjelina, posebno veliki kapitalni projekat o kojem ćemo veoma brzo obavijestiti javnost, a čiju realizaciju počinjemo iduće godine", istakao je ranije načelnik opštine Istično Novo Sarajevo Jovan Кatić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije