Hrvatsko narodno kazalište bira izvođača radova na tenderu vrijednom 5,2 miliona KM

02.11.2022. 13:09 / Izvor: Akta.ba
hnk mostar

Hrvatsko narodno kazalište Mostar objavilo je tender za izvođenje radova na nastavku gradnje objekta vrijedan 5,2 miliIona KM bez PDV-a.

Hrvatsko narodno kazalište Mostar objavilo je tender za izvođenje radova na nastavku gradnje objekta vrijedan 5,2 miliIona KM bez PDV-a, saznaje Akta.ba. 

Predmet nabave je izgradnja prve faze nastavka izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru koji podrazumijeva izvođenje radova, rušenja dijela postojećeg objekta i izgradnju armirano-betonskih radova objekta u skladu sa projektnom dokumentacijom i prihvatljivom tehnologijom građenja ponuditelja. 

Kriterij za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok za prijem ponuda je 5. decembar 2022. godine. 

Tender je raspisan nakon što je krajem septembra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru upriličeno potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za provedbu projekta ''Nastavak gradnje objekta Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, I. faza''. 

Podsjetimo, radi se o ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i HNK Mostar. 

"28 godina nakon osnivanja kazališta i 20 godina nakon što su prestali radovi na ovom dijelu Male scene, potpisali smo ugovor koji će nam omogućiti nastavak izgradnje objekta Hrvatskog narodnog kazališta u BiH", kazao je direktor HNK Mostar Ivan Vukoja nakon potpisivanja ugovora.  

Pojasnio je kako će sredstava biti utrošena za fazu koja podrazumijeva armirano-betonske radove i čeličnu konstrukciju, dok će se u drugim fazama pristupiti dovršetku i opremanju unutarnjeg dijela objekta.

Projektant je konzorcij firmi predvođen Građevinskim istraživačkim centrom iz Mostara u konzorciju sa Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i ECOPLAN Mostar.

Za potpuni završetak zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru potrebno je 18 miliona KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije