Počelo uređenje travnjaka kod Gradske biblioteke Zenica

07.11.2022. 12:29 / Izvor: Akta.ba
Uređenje

Na inicijativu Sektora za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica počelo je uređenje travnjaka kod Gradske biblioteke.

Na inicijativu Sektora za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica počelo je uređenje travnjaka kod Gradske biblioteke.

Vrijednost radova je 16.848,00 KM, a izvodi ih društvo "ALBA ZENICA" d.o.o..    

Aktivnosti imaju za cilj da se u konačnici na ovoj frekventnoj lokaciji koja gravitira brojnim obrazovno-školskim ustanovama, te gradskom parku, formira tzv. „biljni lavirint“ sa bordurama od zimzelenog ukrasnog grmlja i pošljunčanim šetnicama.

"U planu je da ovaj, za Grad Zenicu inovativni hortikulturni sadržaj osim jedinstvenog estetskog ima i rekreativno-zabavni karakter, što se naročito odnosi na djecu kao ciljnu skupinu. Održavanje biljnog lavirinta će biti povjereno nadležnom preduzeću za održavanje javnih zelenih površina. Koristim priliku da apelujem na građane da se savjesno odnose prema zajedničkoj imovini", kazala je Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

Stručno - tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica, a rok za izvođenje radova je 20 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije