Mibral izvodi glavne radove na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska

08.11.2022. 09:40 / Izvor: Akta.ba

Radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska odvijaju se planiranom dinamikom.

Radi se o  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo na području MZ Hrasno brdo, kojim će građanima ove mjesne zajednice biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama.

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.

U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

Nakon raščišćavanje terena, te sječe grmlja i drveća, trenutno su u toku radovi na izvođenju armirano – betonskih zidova.

Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. Sarajevo, dok su investitori Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 250.000 KM. Ukupna vrijednost projekta je oko 700.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije