Baupartner gradi veliki proizvodni pogon za njemačkog giganta

15.11.2022. 10:30 / Izvor: Akta.ba

Jučer je u prostorijama Mahle Elektric Drives Bosnia u Laktašima je potpisan ugovor za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta njemačkog giganta.

Jučer je u prostorijama Mahle Elektric Drives Bosnia u Laktašima je potpisan ugovor za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta njemačkog giganta Mahle na lokaciji industrijska zona Aleksandrovac u Laktašima.

Objekat je površine 30.000,00 m2 a gradit će se na lokaciji površine 65.000,00 m2. 

ugovor

Baupartner je ujedno i projektant ovog objekta gdje je njihov projektni tim zajedno sa partnerima Klaus Lehmann Gračanica i Alfatherm Mostar uspio odgovoriti svim zahtjevima  koji su postavljeni od strane Investitora.

"Posebno smo ponosni jer smo posao uspjeli dobiti u veoma žestokoj međunarodnoj konkurenciji i ovaj posao nam daje za pravo da kažemo da je Baupartner postao lider u izgradnji industrijskih objekata u BiH pa i regionu", kažu u Baupartneru.

Bez obzira na turbulentnu godinu punu neizvjesnosti i kriza iz ove kompanije kažu da je ovo za njih najuspješnija godina.

"Pored domaćeg bh. tržišta gdje rade skoro sve veće investicije od kojih su najpoznatije za firme Bingo, TPDC Rajovac, Union foods, Azel France, uspjeli su u ovoj godini završiti i veliki objekat za firmu Bosch u Sloveniji, a u Hrvatskoj su izgradili i grade veliki broj ozbiljnih objekata u Zaprešiću, Rijeci, Samoboru, čije ukupne površine iznose preko 180.000,00 m2.", navode.

Konstantno investiranje u proširenje proizvodnih pogona i opremu te edukacija uposlenih i profesionalan odnos prema kupcima su rezultirali da već sada imaju ugovoreno preko 120 miliona KM poslova što je više nego duplo od planiranog.

 

mahle

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije